landslaget liten NNHSlogo
No events

Lyngshestdagan er et årlig arrangement ved NNHS i samarbeid med Alslaget for lyngshest i Troms. Vi samarbeider også ofte og gjerne med lokale travlag og rideklubber.

Lyngshestdagan 2015 blir helga 28.-30. august, samtidig med hoppe-, føll-, vallak- og unghestutstilling. Hovedaktivitetene under Lyngshestdagan blir Lyngsskeid, men også andre konkurranser får vi plass til. Vi har avtalt et samarbeid med Balsfjord og Malangen Hestsportsklubb, slik at vi i år også kan tilby sprang og dressur i tillegg til galopp, trav, monté, "fri dressur" og muligens tradisjonelle kjøreklasser. Mer info kommer på rimfakse, Troms sine sider.

Lyngshestdagan 2013 blei arrangert i juli samtidig med hoppe- og unghestutstilling. Mer om dagan og resultater finner du på alslaget for lyngshest i Troms sine sider her. For første gang kunne deltakerne konkurrere i signaturaktiviteter; konkurranse spesielt for vår rase. Mer om signaturaktivitet kan du finne her. Aktiviteten har i etterkant skifta navn til Lyngsskeid.

Sprang

Lyngshestdagan 2011 blei arrangert tidlig i juli som en siste gjennomkjøring før en del av ekvipasjene reiser sørover til NM siste helga i juli. Før Troms-delegasjonen reiste sørover hadde vi skrevet: Kan dette bli resultatet på NM: en NordNorsk ekvipasje øverst på seierspallen?

Elisabeth-og-Serber-NM

Slik gikk det:

IMG 7684 DSC 0056

Begge vinnerne var fra Troms; Junior: Hanne Holmeslet Jæger og Holmeslettas Balder, Senior; Marlene S. Horvli og Eliasnes Sofus.

Lyngshestdagan er en sammensatt konkurransehelg hvor hesterasen kan få vist seg og prøvd seg i mange ulike øvelser som trav, galopp, dressurkjøring, dressurridning, sprang og presisjonskjøring og forhåpentligvis også i brukshestkjøring og brukshestridning etterhvert. I forbindelse med arrangementet har vi også i flere år avholdt hoppe- og unghestutstilling samme helg.

STTravloepLB Marian2 Hirvi sized
Mariann Morris med Lyngsbrunen 2008 Kathrine Kongsli mønstrer Hirvi, 2. pr. individ og avkom

I juli 2009 ble det arrangert NM for nordlandshest/lyngshest ved NNHS.

Det er andre gang arrangementet ble lagt til senteret vårt. Alslaget for lyngshest i Troms, nordlandshest/lyngshestlaget i Hålogaland og avlslaget for nordlandshest på Helgeland var hovedarrangør, mens NNHS sto for klargjøring senteret og oppstalling.

NM gikk samtidlig med hoppe og unghestutstillingen med innlagt showklasse for vallaker og veteraner(hester over 20 år), med andre ord var det stor aktivitet ved senteret!

Dagene før NM ble det arrangert ulike kurs og treninger bla annet i sprang, dressur,kjøring og ponnitrav. I regi av Fokus unghest ble det også kurs i brukshestkjøring og ustillingsforberedelser.

DSC 0843red

Christine Sandelin og Liinikko kom nordover helt fra Nord-Trøndelag og reiste hjem med gode plassringer.

To år (i 2007 og 2009) har Lyngshestdagan til dels blitt erstatt av NM for hestrasen som har vært arrangert på NNHS.

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm