Lørdag 10.mars klokken 09.30 begynte årets første kurs. Instruktør denne gangen var som i 2017, Elin Sørensen. Det var en god blanding av kjønn og alder på hestene. De yngste 1,5 år gamle og noen eldre hester som var med for mer utdanning innenfor ridning. Alle påmeldte var av vår rase og det ble skapt et hyggelig og positivt miljø i stallgangene. muluogamalie_150x200.jpg

Lørdag var det satt av 1,5 time til teori hvor deltakerne kunne med spørsmål og ønsker om hva de ville lære mer om. Elin snakket om generelt håndtering av unghest og om trening. Det å se hesten som et individ og ta hensyn til vekst og utvikling etter når man begynner å ri inn, men samtidig pekte hun på vitkigheten av å ikke la være å bruke hestene heller. Det var engasjement blant de lyttende og flere diksusjoner kom opp i alt fra trening, håndtering og foring av unghest.

Hver ekvipasje fikk en egen økt på ca. 30 minutter både lørdag og søndag. Her fikk ekvipasjene undervisning og hjelp i det de ønsket. Flere var kommet godt igang med tømmekjøring og begynte denne helgen med innkjørings øvelser som å gå med liner og drag. Andre hester fortsatte sin innridningsprosess og noen var helt ferske og hadde sine første steg i tømmekjøring.

rav_300x400.jpg

Det er svært hyggelig å være kursarrangør når deltakere og ikke minst instruktøren viser glede og engasjement rundt hestene som er på kurs. Fokus Unghest kurs er ikke bare et kurs hvor eiere får undervisning med sin hest, men også en arena for å møtes til diksusjoner og utveksling av erfaringer. Det er viktig å møtes i et felles miljø hvor det faglige går hånd i hånd med det sosiale. 

Jeg gleder meg veldig til neste kurs og ser frem til å treffe nye og gamle deltakere igjen.

Hilsen fra Sigrid Halvorsen, aktivitetsansvarlig.