Falk utstilling_300x200
foto: Leon Johansson

Til deg med kåret hingst eller bedekt hoppe i 2017

Alslaget betaler ut tilskudd til alle medlemmer med nykåra hingst og til eiere av hopper som har bedekt hoppa si. Dette er tilskudd du har rett på som medlem av laget. Tilskuddene for 2017 er ikke betalt ut og det jobbes med å få oversikt over hvem som skulle ha tilskudd i 2017. Det samme gjelder for 2018. Dersom DU har en nykåra hingst eller førte hoppe til hingst i fjor ønsker vi veldig gjerne å høre fra deg slik at vi kan foreta utbetaling. Har du planer om å bedekke hoppen din i år, vil vi gjerne også vite om dette slik at vi kan utbetale tilskudd for det.

Dette er tilskudd som er til kun for våre medlemmer og vi oppfordrer sterkt til å benytte seg av de forskjellige tilskuddene vi har å tilby. Ta kontakt!

Nasjonale tilskudd

I tillegg til de lokale avlstilskudd som vi gir igjennom laget, har Norsk Hestesenter nytt av året valgt å gi tilskudd i form av billigere registrering av avkom, til de som bedekker sine 3-årshopper for første gang i 2018, 2019 eller 2020. Norsk Hestesenter har også tilskudd til hingstehamninger, hingster som står med tre hopper eller flere.Disse tilskuddene er et veldig bra tilbud fra Norsk Hestesenter og mer informasjon om dette finnes på deres  hjemmesider.

kaspian 2014 føllbilde
Foto: Sigrid Halvorsen

Fødte føll 2018

Venter du føll, eller kanskje du allerede har fått ett i 2018 oppfordrer vi til å sende info om dette til Landslaget for Nordlandshest/Lyngshest og til Norsk Hestesenter. Del gjerne bilder av føllene og andre bilder av dine hester på Alslaget for Lyngshest sin egen medlemsside.

Rådgivning og kontaktinfo

Dersom du har informasjon du vil dele med oss eller ønsker å få utbetalt avlstilskudd ta kontakt med styrets avlsansvarlig: Katrine Aakre på mail: katrine.aakre@gmail.com. Trenger du råd om hvilken hingst du skal velge eller har andre henvendelser knyttet til avl kan disse rettes til avlsansvarlig. Dersom du ønsker en mer nøye gjennomgang av hvilke hingster som kan passe din hoppe, med fine utregninger med prosenter og diverse, er det å anbefale å ta kontakt med Siri Furre ved Norsk Hestesenter. Mer info på Norsk hestesenter sin hjemmeside.