Landslagets travløp for nordlandshest/lyngshest

Nordlandshest/lyngshest er godt egnet til ponnitrav, og det er flere aktive ponnikusker og travskoler som bruker rasen. Lørdag 2. september er det V75-løp på Forus Travbane, men dagens høydepunkt blir eget ponnitravløp for nordlandshest/lyngshest med ekstra flotte premier. Deltakere og publikum ønskes hjertelig velkommen! 

Påmelding: 
I tillegg til vanlig påmelding til løp, blir det forhåndspåmelding til Kicki Helle på Travskolen på Forus Travbane. Dette for at vi skal få bestilt riktig antall premier. 

Kontaktpersoner: 
Kicki Helle:  938 20 070 eller travskolen@rikstoto.no 
Jill Helland: 970 12 483 eller jillhe74@gmail.com

 

Hva er ponnitrav og hvordan starter jeg med det? 

Hva er ponnitrav?
Ponnitrav er Det Norske Travselskaps satsing på rekrutterende virksomhet blant barn og ungdom. Gjennom siste halvdel av 90-tallet ble ponnitrav lansert for fullt i Norge. Siden den gang har sporten hatt en betydelig utvikling. Flere hundre barn og ponnier er aktive i ponnitravet, og det arrangeres ponniløp over hele landet. 

Ponnitrav er et rekrutteringstiltak for travsporten i Norge, og et selvstendig tilbud til barn og unge der kontakten med hesten gir unike muligheter og opplevelser. Et trygt og godt miljø, kombinert med fart og spenning er noe barn og ungdom vil oppleve i ponnitravet. Opplæringen skjer i travlagenes ponnigrupper med utdannede instruktører.

Hvem kan være med? 
De som skal være med på ponnitrav må være medlem i et lokalt travlag, være mellom 8 og 21 år og ha lisens utstedt av DNT. For å få lisens må man bestå en teoretisk og praktisk prøve.

Ponnien må være fylt 3 år og ikke eldre enn 18 år. For å bli registrert i DNT må den godkjennes av en ponniinstruktør, være vaksinert, og den kan ha en mankehøyde til og med 148 cm. Ponnier inndeles etter mankehøyde i fire kategorier; A-D.

Har du ikke egen ponni er du velkommen til å komme likevel. Noen steder kan det om ønskelig være mulig å stille ponnier til disposisjon for dem som ikke har egen. Ta kontakt med nærmeste ponnitravskole. For at kusk eller ponni skal bli godkjent må man delta på treninger i regi av DNT.

Travtreninger
På ponnitreningene samles de som er interessert i ponnitrav til trening og hyggelig sosialt samvær på travbanen. Kursavgifter variere litt etter hvor i landet du bor, men ligger ofte på mellom 500 og 800 kroner for ett helt år. Da kan du delta på alle arrangement ditt ponniutvalg tilbyr. Hver bane og hvert forbund kjører individuelle opplegg, men det legges opp til trening både for de som ønsker å ri og kjøre, og vi har med barn og unge på alle nivåer og aldre.

Treningen rettes en del mot travløp, og det arrangeres temakvelder med for eksempel en travtrener som forteller om sitt yrke. Dessuten er det alltid flere DNT- godkjente ponniinstruktører tilstede. På treningskveldene er det også mulighet for at de som ønsker det kan ta ride-/kjørelisens eller få ponnien sin godkjent for løp. Etter trening er det gjerne en hyggestund med pølser, brus, vafler og hesteprat. De som er med på disse treningene har blitt sammensveisede gjenger som har det veldig moro, men ønsker likevel enda flere velkomne!