I hingstekatalogen finner du oversikt over alle hingster som er godkjent og tilgjengelig for avl sesongen 2023. Katalogen sendes alle medlemmer som en del av medlemsbladet Rimfakse 1-2023. Side over annonser vil oppdateres fortløpende her på rimfakse.no.

 

Verktøy for å velge riktig hingst til din hoppe:

 1. Finn en hingst du liker
  Finn en eller flere hingster du liker og undersøk så nærmere om disse kan passe din(e) hopper.
   
 2. Utstillingsresultater
  Sammenlign og bruk utstillingsresultater på din hoppe for å finne en hingst med egenskaper og eksteriør som vil utfylle det din hoppe eventuelt mangler. Gjelder både eksteriør og bevegelser. Utstillingsresultater og stamtavle finner du på www.nhest.no søk på hest.
   
 3. Innavlsgrad
  EVA på nett (www.nhest.no testparring). Sjekk innavlsprosenten mellom din hoppe og ønsket hingst.
   
 4. Sølv
  Sølvgenet kan føre med seg en øyelidelse som ikke er ønsket i rasen. Det må unngås å føre hoppe med sølv til hingst med sølv da dette øker risikoen for å gi avkom med øyelidelsen. En hoppe med sølvgen skal føres til hingst uten sølvgen.
   
 5. Gul
  Gult er kult, men dobbeltkult (blåøyd hvit) er en diskvalifiserende farge hos rasen. Selv om avkommet skulle bli blåøydhvit kan det registreres og hopper av fargen kan avles på, men hester med fargen kan ikke premieres på utstilling. Hvis man vil unngå å avle på diskvalifiserende farge bør en hoppe med gulgen ikke føres til hingst med gulgen.

 

En stund etter siste hingsteutstilling for sesongen kommer det også katalog over alle hingstene som er tilgjengelig i år. 

 

Lykke til i avlssesongen!